VINTEREN KOMMER!

vilkacis1-under-en-blodroed-maane-forside-lowres

Lige siden Mårdøn Smet og jeg i sin tid udgav vampyrserien NATTENS BØRN, har vi snakket om fortsætte med en tilsvarende serie om varulve. Jeg var egentlig modvillig, fordi jeg ikke havde lyst til at gentage mig selv, også selv om NATTENS BØRN blev sådan en succes.

Men i årenes løb er tanken aldrig død, og pludselig en sommer for et par år siden dukkede en fuldt færdig idé op. En af den slags, hvor man ikke er i tvivl om, at dén historie kræver at skrives. Siden da har vi begge to tænkt, snakket, researchet og plottet, og nu er bøgerne om de blodtørstige VILKACIS endelig klar …

VILKACIS er en serie horror-romaner for børn i alderen 9-12 år. De handler om vilkacis – mennesker, der kan forvandle sig selv til ulve – og om truslen fra bæsterne, når vinteren står for døren.

En vilkacis er en varulv, men i disse historier er vi langt fra Hollywoods klicheer, tværtimod har vi begge gravet dybt i nordisk og slavisk folketro og historie for at skabe en verden, der både er stemningsfuld og uhyggelig, men som også handler om ensomhed, fællesskab, tvivl og dilemmaer.

Mårdøn Smet har illustreret i sort-hvid (og blodrød!) og har med sine fantastiske, skraverede tegninger leveret nogle af sin karrieres fineste arbejder. Når man studerer dem, er man ikke i tvivl om, at VILKACIS er et ægte hjertebarn for os begge!

– Benni Bødker

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.