Benni Bødker

Benni Bødker har skrevet om vampyrer, zombier, varulve og andre uhyggelige væsener, siden han gik i skole. I dag er det ikke kun hans klassekammerater, men børn i mange lande, der læser historierne.

Benni er født i 1975 og uddannet cand.mag. i dansk og filosofi. Han udgav sin første roman i 2004, og i dag er han en af Danmarks mest læste forfattere for børn og unge. Han er syv gange blevet nomineret til Orla-prisen og er kendt for serier som Kimura, Sarin, Nattens Børn og De 7 nøgler.

Senest har Benni bl.a. udgivet sørøverromanen Djævelens øjne, agentserien Operation og Når solen forsvinder (kriminalroman for voksne skrevet sammen med Karen Vad Bruun).

Benni Bødker har modtaget en af Danmarks største børnebogspriser: Skolebibliotekernes Forfatterpris 2013.

Du kan møde ham på www.benniboedker.dk.

Benni Bødker har holdt hundredvis af foredrag på skoler, biblioteker og bogmesser. Hvis du er interesseret i et forfatterbesøg eller et foredrag, kan du altid kontakte ham på nedenstående benniboedker@gmail.com.

Foto: Bjarne Ahlstrand/One Of Many

Anmelderne siger

“Man føler sig på én gang i gode hænder og på gyngende grund, når man læser Benni Bødkers gyserhistorier. I gode hænder, fordi Bødker i den grad mestrer at fremmane gyset som en grum blanding af væmmelse, tvivl og hårrejsende frygt. Og på gyngende grund, fordi det netop efterlader læseren med gåsehuden krybende op langs rygradden og helt op til de øverste hårrødder.”
– Weekendavisen

“Benni Bødker er ikke bange for at svine sit arbejdstøj til – og helst i litervis af blod. Han er i hvert fald en mester i at levere uhyggelige historier.”
Troldspejlet

“Benni Bødker har om nogen formået at motivere drenge (og piger) til at læse. Han rammer læserne, hvor læserne er og har en stor og solid fanskare blandt sine læsere.”
Lærerværelset.dk

“Benni Bødker skriver, så blodet flyder, tænderne klaprer og hårene på armene stritter.”
Forfatterweb

“Alle læsetrætte drenges gode ven.”
– Politiken

“Benni Bødker er mester i at skrive uhyggelige historier.”
– DBC

“Benni Bødker har knækket koden til at skrive i et sprog, der giver læselyst og nerverpirrende historier på få sider.”
– Weekendavisen

“Benni Bødker har en evne til at holde spændings- og gyserkurven hele vejen igennem, så jeg sidder åndeløs og med gåsehud det meste af tiden.”
Æseløre.dk

“Han skriver godt Benni Bødker, og vi har gennem de sidste mange år oplevet, hvordan børn fortrylles af hans uhyggelige univers. Indskolingsdrenge med mod på læseriet og med nerver af stål, mellemtrinsdrenge der egentlig hellere vil spille på deres telefon end læse bøger, og piger der gerne vil mærke hårene rejse sig på armene. Mange har været opslugt af dette forfatterskab.”
Bogertilborn.dk

“Benni Bødker er genial til at skabe den helt rigtige uhygge.”
– Weekendavisen

“Benni Bødker behøver jo ikke mere nogen præsentation. Han er kendt af enhver læseglad purk eller pige mellem 8-10 og 13 år, som har hang til det uhyggelige – og helt med rette.”
Bogbotten.dk

“Hvis man selv har børn i startlæsealderen eller ofte roder rundt på bibliotekets hylder og i læs-let krybberne, så kender man Benni Bødkers navn. Han skriver utrolig mange børnebøger og af en så konsekvent kvalitet, at man ikke behøver læse dem, for at videreformidle dem. Man kan godt regne med, at de er gode.”
Bibliotekattensboeger.dk